Unable to connect: I/O Error

Need help with SmartFoxServer? You didn't find an answer in our documentation? Please, post your questions here!

Moderators: Lapo, Bax

User avatar
frcol
Posts: 99
Joined: 22 Aug 2010, 09:26
Location: Brazil
Contact:

Unable to connect: I/O Error

Postby frcol » 28 Aug 2013, 06:07

We have some schools that are login into our SFS.

Few of then are having problem to login: Unable to connect: I/O Error. Something like 1/10 of the logins.

I think that it should be their internet connection bandwidth.

Is there a way to prevent this message error?
What dispatch this error?
The user sends a request to connect and what happens to send this message error?

thanks.
Fabio Colombini
Brazil
User avatar
rjgtav
Posts: 2813
Joined: 19 Apr 2009, 11:31
Location: Lisbon, Portugal

Re: Unable to connect: I/O Error

Postby rjgtav » 29 Aug 2013, 10:09

Hi,

I'm sorry but is this error on the flash client or on the sfs server?
Can you post the full logs showing that error?

Thanks
Skills: SFS Pro, SFS2X, AS2.0/AS3.0, Java, HTML5/CSS3/JS, C#
Portfolio: https://rjgtav.wordpress.com/
SFS Tutorials: http://sfs-tutor.blogspot.com/ - Discontinued. Some examples may be bugged.
User avatar
frcol
Posts: 99
Joined: 22 Aug 2010, 09:26
Location: Brazil
Contact:

Re: Unable to connect: I/O Error

Postby frcol » 30 Aug 2013, 20:31

I visited the school that was giving us error messages "Unable to connect: I/O Error".

The room had 15 students (PCs).
When they started to log into the SFS, some connected others not.
My PC (that I was testing) didn´t connect but was accessing the web normally. I tryed many times and received the error message from SFS. Then I tuned it off and turned it on again and it connected to SFS. Very stranger for me.

I think that it must be a problem related with the school´s network, they use wireless.

But, the machine can access the web and the SFS return me "Unable to connect: I/O Error", then I restart the machine and it logs, I can´t understand.

I´d like to know what makes SFS dispatch this kind of error.

thanks
Fabio Colombini
Brazil
User avatar
rjgtav
Posts: 2813
Joined: 19 Apr 2009, 11:31
Location: Lisbon, Portugal

Re: Unable to connect: I/O Error

Postby rjgtav » 10 Sep 2013, 01:38

Hello,

I'm really sorry for the delay... been preparing myself for the University...
Regarding your question, I'm still not understanding quite well where that error is happening.
Is it at SFS which is showing that on the logs or is it at the swf?
In any case, can you provide the logs where that error appears? Specially with the stack trace.

Thanks
Skills: SFS Pro, SFS2X, AS2.0/AS3.0, Java, HTML5/CSS3/JS, C#
Portfolio: https://rjgtav.wordpress.com/
SFS Tutorials: http://sfs-tutor.blogspot.com/ - Discontinued. Some examples may be bugged.
User avatar
frcol
Posts: 99
Joined: 22 Aug 2010, 09:26
Location: Brazil
Contact:

Re: Unable to connect: I/O Error

Postby frcol » 12 Sep 2013, 06:44

The error occurs when I try to connect to SFS.

_smartfox.connect(_smartfox.ipAddress, _smartfox.port);


Code: Select all

private function onConnection(evt:SFSEvent):void
      {
         if (evt.params.success)
         {
                 ...
         }
         else
         {
            trace(evt.params.error);  // Unable to connect: I/O Error
         }
               }


If this kind of error generate a log, I don´t know where to find it. In the log folder of SFS I can´t find any error related to it.
Fabio Colombini
Brazil
User avatar
rjgtav
Posts: 2813
Joined: 19 Apr 2009, 11:31
Location: Lisbon, Portugal

Re: Unable to connect: I/O Error

Postby rjgtav » 15 Sep 2013, 13:31

Well, the I/O Error is a very generic one..
Can you provide the error logs from the client?

If I'm not mistaken, you can get a more detailed error if you use the Flash Player Debugger.

Thanks
Skills: SFS Pro, SFS2X, AS2.0/AS3.0, Java, HTML5/CSS3/JS, C#
Portfolio: https://rjgtav.wordpress.com/
SFS Tutorials: http://sfs-tutor.blogspot.com/ - Discontinued. Some examples may be bugged.
User avatar
frcol
Posts: 99
Joined: 22 Aug 2010, 09:26
Location: Brazil
Contact:

Re: Unable to connect: I/O Error

Postby frcol » 15 Sep 2013, 19:45

Hi rjgtav,

It´s not actually a error that Flash debug shows, it just a error that we can detect as a result of a Event.
The user can´t connect to SFS e it sends this response.

evt.params.error

Unable to connect: I/O Error
Fabio Colombini
Brazil
User avatar
rjgtav
Posts: 2813
Joined: 19 Apr 2009, 11:31
Location: Lisbon, Portugal

Re: Unable to connect: I/O Error

Postby rjgtav » 15 Sep 2013, 22:24

Oh, I thought it was a client-side error.. in that case that error is being thrown by SFS.
You can find the logs at the logs/ folder. You can also check it through the AdminTool.

Cheers
Skills: SFS Pro, SFS2X, AS2.0/AS3.0, Java, HTML5/CSS3/JS, C#
Portfolio: https://rjgtav.wordpress.com/
SFS Tutorials: http://sfs-tutor.blogspot.com/ - Discontinued. Some examples may be bugged.

Return to “SmartFoxServer 1.x Discussions and Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests