Problem with starting

Submit all your BlueBox related questions or report a bug here!

Moderators: Lapo, Bax

czolo
Posts: 2
Joined: 16 Oct 2010, 08:25

Problem with starting

Postby czolo » 16 Oct 2010, 08:31

I'm using SFS Pro 1.6.6 (patched now to 1.6.9). Problem occurs at sfs start. Server show'a in log, that is starting, but BlueBosx starts about 10 minutes later than sfs.
I'm trying default server configuration.

Here is my log:
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:23:56 | Shutting down server...
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:23:56 |
STATUS | wrapper | 2010/10/16 11:23:58 | <-- Wrapper Stopped
STATUS | wrapper | 2010/10/16 11:25:08 | --> Wrapper Started as Daemon
STATUS | wrapper | 2010/10/16 11:25:08 | Launching a JVM...
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:25:09 | Wrapper (Version 3.2.3) http://wrapper.tanukisoftware.org
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:25:09 | Copyright 1999-2006 Tanuki Software, Inc. All Rights Reserved.
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:25:09 |
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:25:09 | *sys-package-mgr*: processing modified jar, '/usr/share/SmartFoxServer/SFS_PRO_1.6.6/Server/lib/jysfs.jar'
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:25:10 | |::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::|
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:25:10 | | |
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:25:10 | | ...::: SmartFoxServer :::... |
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:25:10 | | Multiplayer Socket Server |
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:25:10 | | version 1.6.9 |
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:25:10 | | --- |
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:25:10 | | (c) 2004 - 2010 gotoAndPlay() |
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:25:10 | | www.smartfoxserver.com |
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:25:10 | | www.gotoandplay.it |
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:25:10 | | |
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:25:10 | |::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::|
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:25:10 |
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:38:58 | ::::::::::: { BlueBox INITED } ::::::::::::
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:38:58 | : :
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:38:58 | : Version 1.0.5 -- (c) 2008 gotoAndPlay() :
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:38:58 | : :
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:38:58 | :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:38:58 | 11:38:58.478 - [ INFO ] > Starting h2 engine...
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:38:59 |
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:38:59 |
INFO | jvm 1 | 2010/10/16 11:38:59 | --- [ System Info ] ------------------------------------------
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 20277
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 22 Oct 2010, 04:28

We have seen this bug a few times exclusively under Linux.
Unfortunately it seems related with the embedded Jetty webserver and we haven't found a good reason for this yet.

On the web I've noticed other Jetty users reporting the same issue and someone suggested a problem with the /tmp folder where servlets are unpacked.

Maybe updating to a more recente Jetty distribution helps. We'll look into it but we don't have a way to reproduce the problem so it's not easy to test.
If you want you can download the latest Jetty distribution --> http://www.mortbay.org/ It should be version 6.1.25 and extract only the few jar files that we use and substitute them in SmartFox's lib/jetty/ folder
Lapo
--
gotoAndPlay()
...addicted to flash games
czolo
Posts: 2
Joined: 16 Oct 2010, 08:25

Postby czolo » 25 Oct 2010, 07:33

Lapo wrote:We have seen this bug a few times exclusively under Linux.
Unfortunately it seems related with the embedded Jetty webserver and we haven't found a good reason for this yet.

On the web I've noticed other Jetty users reporting the same issue and someone suggested a problem with the /tmp folder where servlets are unpacked.

Maybe updating to a more recente Jetty distribution helps. We'll look into it but we don't have a way to reproduce the problem so it's not easy to test.
If you want you can download the latest Jetty distribution --> http://www.mortbay.org/ It should be version 6.1.25 and extract only the few jar files that we use and substitute them in SmartFox's lib/jetty/ folder


Hi
I've made changes acording to your suggestion. I've downloaded jetty-6.1.26, and copy with name change jetty.jar, jetty-util.jar, servlet-api.jar. Now everything works likes a charm. Thanks for your help, and I suggest to add new jetty version to next smartfoxserver patch.
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 20277
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 25 Oct 2010, 07:48

Thanks for the update, we'll certainly do so :)
Lapo

--

gotoAndPlay()

...addicted to flash games

Return to “BlueBox”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests