BlueBox not working with a remote server

Submit all your BlueBox related questions or report a bug here!

Moderators: Lapo, Bax

christophe.feerik
Posts: 19
Joined: 26 May 2009, 13:39
Location: Montpellier, France

BlueBox not working with a remote server

Postby christophe.feerik » 20 Jul 2009, 10:51

Hi everybody,

Here is my problem :
I'm trying to connect to our SmartFox Server with the BlueBox.
It seems to work, but not completely.

My procedure is as following :
I connect to our SmartFox Server (which works perfectly with sockets) on a wrong port, to initiate a BlueBox connection.

Here is the log of my trace in Flex Builder :

Code: Select all

Socket connection failed. Trying BlueBox
[ Send ]: sfsHttp=connect
[Sending]: <msg t='sys'><body action='verChk' r='0'><ver v='157' /></body></msg>

[ Send ]: sfsHttp=b5428fa317baccc9366050bb21e4ef3e%3Cmsg%20t%3D%27sys%27%3E%3Cbody%20action%3D%27verChk%27%20r%3D%270%27%3E%3Cver%20v%3D%27157%27%20%2F%3E%3C%2Fbody%3E%3C%2Fmsg%3E


And nothing else happens.
Locally, the procedure completes itself without a problem and I can be logged in the test zone, but remotely, nothing works.
The BlueBox is however correctly set up :
http://195.60.188.28:8080/BlueBox/HttpB ... ugCmd=main

The test code :

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<mx:Application xmlns:mx="http://www.adobe.com/2006/mxml" layout="absolute">
   <mx:Script>
      <![CDATA[
         import it.gotoandplay.smartfoxserver.SFSEvent;
         import it.gotoandplay.smartfoxserver.SmartFoxClient;
         
         private var sfsClient:SmartFoxClient;
         
         private function onConnectResponse(e:SFSEvent):void {
            sfsClient.login("NeoxirisChat", "", "");
         }
         
         private function onLoginResponse(e:SFSEvent):void {
            
         }
         
         private function onConnectionLost(e:SFSEvent):void {
            
         }
      ]]>
   </mx:Script>
   <mx:VBox width="100%" height="100%" paddingBottom="10" paddingLeft="10" paddingRight="10" paddingTop="10">
      <mx:Button label="Test">
         <mx:click>
            <![CDATA[
               Security.loadPolicyFile("xmlsocket://195.60.188.28:8080");
            
               sfsClient = new SmartFoxClient(true);
               sfsClient.smartConnect = true;
               sfsClient.blueBoxIpAddress = "195.60.188.28";
               sfsClient.blueBoxPort = 8080;
               sfsClient.httpPort = 80;
               
               sfsClient.addEventListener(SFSEvent.onConnection, onConnectResponse);
               sfsClient.addEventListener(SFSEvent.onLogin, onLoginResponse);
               sfsClient.addEventListener(SFSEvent.onConnectionLost, onConnectionLost);
               
               sfsClient.connect("195.60.188.28", 9338);
            ]]>
         </mx:click>         
      </mx:Button>
   </mx:VBox>
</mx:Application>


Tell me if you need any other information.

Best regards
Christophe
Producer - Feerik
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 21229
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 21 Jul 2009, 08:17

Hi there,
we have done a test from here and noticed the same issue.
Do you have any internal proxy or firewall that might inspect HTTP packets and filter them out?
Also, what version the BlueBox is?
Lapo
--
gotoAndPlay()
...addicted to flash games
christophe.feerik
Posts: 19
Joined: 26 May 2009, 13:39
Location: Montpellier, France

Postby christophe.feerik » 21 Jul 2009, 11:54

Our server is running SFS 1.6.5 and the BlueBox version 1.0.3.
There is no restriction or filtering at all on ports number 9339 and 8080.

I've asked to my technical staff to update the BlueBox and the server to the last version.
Christophe

Producer - Feerik
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 21229
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 21 Jul 2009, 13:13

Great, let me know how it goes.
Lapo

--

gotoAndPlay()

...addicted to flash games
christophe.feerik
Posts: 19
Joined: 26 May 2009, 13:39
Location: Montpellier, France

Postby christophe.feerik » 27 Jul 2009, 11:28

Hi,

Our server has been upgraded to SFS 1.6.6 and the BlueBox 1.0.5 but the result is still the same.
We have rebuilt our test application with the last AS3 API also.
Christophe

Producer - Feerik
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 21229
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 02 Aug 2009, 20:17

Can you give me access to the test application?
Thanks
Lapo

--

gotoAndPlay()

...addicted to flash games
christophe.feerik
Posts: 19
Joined: 26 May 2009, 13:39
Location: Montpellier, France

Postby christophe.feerik » 03 Aug 2009, 05:58

You have the source code of the application in a previous message.

I have build an archive of the debug version of the flex application compiled with the last API.
You can find it here : http://www.xhaleera.com/temp/bin-debug.zip
Christophe

Producer - Feerik
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 21229
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 03 Aug 2009, 14:07

Thanks I've sent an email with a more advanced tool for testing.
Lapo

--

gotoAndPlay()

...addicted to flash games
christophe.feerik
Posts: 19
Joined: 26 May 2009, 13:39
Location: Montpellier, France

Postby christophe.feerik » 03 Aug 2009, 14:22

I've forwarded your e-mail to our technical staff.
I hope they will be able to find where is the problem with your knew data.
Christophe

Producer - Feerik

Return to “BlueBox”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest