Problem with BlueBox connection

Submit all your BlueBox related questions or report a bug here!

Moderators: Lapo, Bax

User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 21228
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 09 Feb 2009, 13:57

I've noticed one strange thing in your BlueBox configuration.
The debug screen reports this value:

Logging level: FINER
Client idle time: 30
Client idle request time: 2147483647

Active sessions: 0


If I use this same setting:
Client idle request time: 2147483647
I am able to reproduce the problem. The setting comes from the <MaxIdleTimer> value in the SmartFoxServer config

I guess you have used this value to avoid that the server disconnects idle users. Unfortunately it is seems to create problems to the BlueBox.

You can simply use any other lower value like 1000000 and it will work.
Also it is not recommended to use those very high values because it will disable the ability of the server to remove dead connections and ghost sockets which often happen over the internet.

If you want to make sure that clients stay alive, simply send a small empty request to a server extension every 1 minute and leave the MaxIdleTimer to 200-300 seconds (4-5 minutes)

This way the clients that are really live won't be disconnected but those that are will be removed efficiently

Hope it helps
Lapo
--
gotoAndPlay()
...addicted to flash games
Evgeny
Posts: 15
Joined: 04 Jul 2008, 15:32

Postby Evgeny » 10 Feb 2009, 08:44

I followed your recommendations and BlueBox works fine now.
Thanks a lot!
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 21228
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 10 Feb 2009, 08:59

Great :)
Lapo

--

gotoAndPlay()

...addicted to flash games

Return to “BlueBox”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest