My Bluebox isn't working!

Submit all your BlueBox related questions or report a bug here!

Moderators: Lapo, Bax

emmanuelettaojiji
Posts: 4
Joined: 22 Nov 2011, 20:55

My Bluebox isn't working!

Postby emmanuelettaojiji » 27 Nov 2011, 00:23

Hello this is what it says when I try to run my movie, It says connecting.... then it says ** Socket connection failed. Trying BlueBox **
[ Send ]: connect
Error opening URL 'http://xx.xxx.xxx.xxx:8080/BlueBox/HttpBox.do'

Its been doing this for a while now please help me


:cry:
User avatar
rjgtav
Posts: 2813
Joined: 19 Apr 2009, 11:31
Location: Lisbon, Portugal

Postby rjgtav » 27 Nov 2011, 11:41

hi.

Please make sure the webserver is working. Please also check in the adminTool in the Bluebox Monitor if bluebox is running.
Skills: SFS Pro, SFS2X, AS2.0/AS3.0, Java, HTML5/CSS3/JS, C#
Portfolio: https://rjgtav.wordpress.com/
SFS Tutorials: http://sfs-tutor.blogspot.com/ - Discontinued. Some examples may be bugged.
emmanuelettaojiji
Posts: 4
Joined: 22 Nov 2011, 20:55

Postby emmanuelettaojiji » 27 Nov 2011, 20:36

rjgtav wrote:hi.

Please make sure the webserver is working. Please also check in the adminTool in the Bluebox Monitor if bluebox is running.


Thanks for the reply, But how do I check if BlueBox is running?
User avatar
rjgtav
Posts: 2813
Joined: 19 Apr 2009, 11:31
Location: Lisbon, Portugal

Postby rjgtav » 27 Nov 2011, 23:10

Go to the admin tool > BlueBox Monitor and check where it says "HTTP Server:", at the top right corner.

Please also make sure that both 8080 and sfs' ports are forwarded in your firewall and/or router.
Skills: SFS Pro, SFS2X, AS2.0/AS3.0, Java, HTML5/CSS3/JS, C#
Portfolio: https://rjgtav.wordpress.com/
SFS Tutorials: http://sfs-tutor.blogspot.com/ - Discontinued. Some examples may be bugged.
User avatar
Bax
Site Admin
Posts: 4397
Joined: 29 Mar 2005, 09:50
Location: Italy
Contact:

Postby Bax » 28 Nov 2011, 08:49

emmanuelettaojiji, what is your problem? The socket connection not working, or the BlueBox error you reported?
If the client can't connect to the server in the standard way (socket connection), it switches to BlueBox (which requires the internal jetty web server to be running, as rjgtav pointed out).
So I believe first of all you have to investigate why your client is not able to connect via socket. Usually this is a firewall problem.
Paolo Bax
The SmartFoxServer Team
emmanuelettaojiji
Posts: 4
Joined: 22 Nov 2011, 20:55

Postby emmanuelettaojiji » 28 Nov 2011, 12:32

Thanks guys, I now have the connection problem fixed, Now its coming up with a new error saying The class or interface 'smartfox server' could not be loaded and its saying the class or interface 'room could not be loaded' and last of all the class or interface 'user' could not be loaded
User avatar
Bax
Site Admin
Posts: 4397
Joined: 29 Mar 2005, 09:50
Location: Italy
Contact:

Postby Bax » 28 Nov 2011, 20:34

You are not importing the SmartFox client classes.
Paolo Bax
The SmartFoxServer Team
emmanuelettaojiji
Posts: 4
Joined: 22 Nov 2011, 20:55

Postby emmanuelettaojiji » 28 Nov 2011, 21:12

Okay, how exactly do I import it?
User avatar
Bax
Site Admin
Posts: 4397
Joined: 29 Mar 2005, 09:50
Location: Italy
Contact:

Postby Bax » 29 Nov 2011, 10:35

Please check the online documentation. There's a page dedicated to Flash API installation.
Paolo Bax
The SmartFoxServer Team

Return to “BlueBox”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest