Unable to start SFS service :(

Post here your questions about SFS2X. Here we discuss all server-side matters. For client API questions see the dedicated forums.

Moderators: Lapo, Bax

Sparticus
Posts: 217
Joined: 27 Feb 2006, 17:44
Location: Canada
Contact:

Unable to start SFS service :(

Postby Sparticus » 06 Dec 2010, 19:33

Hey all,

I had the exact same issue as this guy :

viewtopic.php?p=36706

I have a virtual dedicated sever with godaddy. When i try and install SFS2X onj my server it gives the "java.io.IOException: There are no more files" error.

I then tried Lapo's suggestion of installing it on a different PC, zipping up the files and then copying them over to the server.

It appeared to work... If I go into the SFS2X difrectory on the server and run "sfs2x-standalone.exe" I can connect to it.

However, I want this to run as a service. So when I run "sfs2x-service.exe" a blank dos window opens up and appears to do stuff for 10 seconds then disappears. After checking the services that are running it's not there.

What am I doing wrong?

Thanks for any help you can give!
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 21639
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 07 Dec 2010, 09:31

What OS do you use exactly on the server?
Are you running the installer with full Admin privileges?
Are you sure you have chosen the right version of the installer? 32bit vs 64?
Lapo
--
gotoAndPlay()
...addicted to flash games
Sparticus
Posts: 217
Joined: 27 Feb 2006, 17:44
Location: Canada
Contact:

Postby Sparticus » 07 Dec 2010, 13:44

The OS is Windows 2003 Server Enterprise Edition.
Yes, I am an admin on the box.
Not sure which version of the installer I am using. I assume I need the 32 bit version. My installer exe is called "SFS2X_windows_2_0_0RC1.exe"
Sparticus
Posts: 217
Joined: 27 Feb 2006, 17:44
Location: Canada
Contact:

Postby Sparticus » 07 Dec 2010, 14:00

I just checked, I am running the 32 bit version.

Any ideas?
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 21639
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 09 Dec 2010, 12:32

No idea, we are not able to reproduce it.
A quick search for this error on the internet returns lots of entries which makes me think that there could be some sort of intermittent bug in the guts of the Java File API and Windows.

We'll see if we can discover more.
Lapo

--

gotoAndPlay()

...addicted to flash games
stevets
Posts: 60
Joined: 11 Jul 2010, 12:22
Location: USA

Postby stevets » 09 Dec 2010, 15:22

Hi,
I am having the same problem too.
Service does not work, but standalone does.

I am using windows 2008 server R2 Enterprise.

The previous version of SFS2X worked as a service on the same server.

Steve
Sparticus
Posts: 217
Joined: 27 Feb 2006, 17:44
Location: Canada
Contact:

Postby Sparticus » 09 Dec 2010, 18:55

I am still unable to run this as a service :(

I did not that some of the filenames SFS makes are very long. So long in fact I am unable to delete the SFS root directory.... I have to go deep into the directories and cut the files out and paste on my desktop... then I can delete them.

On that note, I found this :

"The most likely reason you are getting the "There are no more files" message is that the filename of the file being created is too long. If the networked file system is a FAT file system, you may be hitting an unusual limitation if you are creating a lot of long-named files in the root directory."
Sparticus
Posts: 217
Joined: 27 Feb 2006, 17:44
Location: Canada
Contact:

Postby Sparticus » 09 Dec 2010, 18:59

Hmm, after more reading I am pretty sure this is my problem. The install fails because it tries to create a directory structure that exceeds the 255 character maxiumum. As I mentinoed before, SFS seems to create large folder names and filename....

Lapo, any solutions for this? If I could rename the fodlers to something shorter I would... but The installer does this for me... which I can't control. :(
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 21639
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 10 Dec 2010, 13:48

@Sparticus
Are you installing to a FAT volume over the network?


@stevets
What do you mean with it doesn't work?
Please be specific and tell us what error(s) do you get.
Lapo

--

gotoAndPlay()

...addicted to flash games
Sparticus
Posts: 217
Joined: 27 Feb 2006, 17:44
Location: Canada
Contact:

Postby Sparticus » 10 Dec 2010, 14:44

Lapo, it is NTFS and I am remote destoped into the server.
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 21639
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 10 Dec 2010, 14:56

Yeah, but SFS is installed on the server's hard drive, right? Not on a network shared disk? Right?
If so none of the things you have mentioned apply (FAT + remote disk)
Lapo

--

gotoAndPlay()

...addicted to flash games
Sparticus
Posts: 217
Joined: 27 Feb 2006, 17:44
Location: Canada
Contact:

Postby Sparticus » 10 Dec 2010, 16:26

Ya, I installed it directly on the servers hard drive. No network share.

Anyone having this issue or is it just me? I've spent a few days now trying to troubleshoot this and am getting no where. :(
stevets
Posts: 60
Joined: 11 Jul 2010, 12:22
Location: USA

Postby stevets » 10 Dec 2010, 16:35

@Lapo

I checked the log files (Boot, Http, Smartfox). They are not created when I try to run sfs2X-service. The service is listed with the other system services, but just terminates with the following error.

Code: Select all

Windows could not start the sfs2x-service on Local Computer
Error 1067: The process terminated unexpectedly.


When I run sfs2x-standalone, I get all the log files and no errors.
I do not see any other errors.

The sfs2x (beta) was working on this same system as a service.
Maybe there is something I fogot to setup on RC1a?

Steve
appels
Posts: 464
Joined: 28 Jul 2010, 02:12
Contact:

Postby appels » 10 Dec 2010, 17:50

did you check the Windows Event Viewer ?
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 21639
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 11 Dec 2010, 08:47

@stevets
The sfs2x (beta) was working on this same system as a service.
Maybe there is something I fogot to setup on RC1a?

This is impossible. The beta did not have any support for services. Only RC1 has.

It sounds like your installation is either corrupt or you don't have Admin privileges to run as service.

As appels says --> Did you check the Windows Event Viewer ?
Lapo

--

gotoAndPlay()

...addicted to flash games

Return to “SFS2X Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 38 guests