sfs2x only listening on IPv6?

Post here your questions about SFS2X. Here we discuss all server-side matters. For client API questions see the dedicated forums.

Moderators: Lapo, Bax

Cyborg
Posts: 11
Joined: 30 Nov 2011, 00:42

sfs2x only listening on IPv6?

Postby Cyborg » 22 Sep 2012, 12:25

Hey guys,

i can't connect to my sfs so i checked if it's listening on the right ports on my debian 6.
netstat -46tunl gives me this:

Image
http://imageshack.us/photo/my-images/542/bild000c.png

9933 udp and tcp for outgoing and incoming connections are set to be allowed in iptables.
see:

Image
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 20572
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Re: sfs2x only listening on IPv6?

Postby Lapo » 23 Sep 2012, 07:57

Have you tried telnetting the server?
http://docs2x.smartfoxserver.com/Gettin ... leshooting
Lapo
--
gotoAndPlay()
...addicted to flash games
Cyborg
Posts: 11
Joined: 30 Nov 2011, 00:42

Re: sfs2x only listening on IPv6?

Postby Cyborg » 23 Sep 2012, 09:54

i did, no response since i try connect to ipv4 and sfs is listening on ipv6...
it must be a port/bind/listen problem.

is there any way to tell sfs to not bind on ipv6?
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 20572
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Re: sfs2x only listening on IPv6?

Postby Lapo » 23 Sep 2012, 11:11

i did, no response since i try connect to ipv4 and sfs is listening on ipv6...

I don't understand. If SFS2X is listening on an IPv6 address you must connect to the IPv6 address, not something else.
Please explain.
Lapo

--

gotoAndPlay()

...addicted to flash games
Cyborg
Posts: 11
Joined: 30 Nov 2011, 00:42

Re: sfs2x only listening on IPv6?

Postby Cyborg » 23 Sep 2012, 13:15

but i dont want to connect via ipv6, i don't even know the v6 address, not to mention the fact that the v6 address is longer and harder to memorize...

i just want have sfs listen on ipv4 only.
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 20572
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Re: sfs2x only listening on IPv6?

Postby Lapo » 23 Sep 2012, 14:53

The server listens on whatever address you tell it to listen to. And which you should have configured via the AdminTool.
Once the address is setup correctly you should have no problem reaching the server.
See the Post-installation tasks here: http://docs2x.smartfoxserver.com/Gettin ... stallation

If more problem persist please let me know the details of your settings? Is your server behind a router? If so did you configure the NAT? Etc...

Thanks
Lapo

--

gotoAndPlay()

...addicted to flash games

Return to “SFS2X Questions”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 7 guests