SmartFoxServer 2X Release Candidate 3

Post here your questions about SFS2X. Here we discuss all server-side matters. For client API questions see the dedicated forums.

Moderators: Lapo, Bax

User avatar
copet80
Posts: 42
Joined: 27 Apr 2010, 22:23
Location: Australia
Contact:

Postby copet80 » 02 Aug 2011, 05:43

Actually I found the reason, I have included ds_release_fp9.swc, so as soon as I removed that it works!
AndreasN
Posts: 2
Joined: 02 Aug 2011, 13:35
Location: Hamburg, Germany

No Main class for Zone Extensions

Postby AndreasN » 02 Aug 2011, 13:45

Hi, i'm currently evalutating game engines for our project, and currently trying to create a very simple project, but I am stuck at the Main class selection.

I'm on Win7.

I've installed the SFS2X in C:/work/SFS2X-RC1a, patched it following the directions, and regarding to the log it looks fine.

I've created a simple Extension like the one in the examples, named it TestExtension and put it in C:\work\SFS2X-RC1a\SFS2X\extensions\MyTest.

The extension shows up in the "Name" DropDownBox in the ZoneExtension tab on the Zone Configurator, but the "Main class" DropDownBox stays empty, whatever I do.

I've also downloaded the examples package, just copied the 3 files from the battleFarm extensions dir to my extensions dir. It also shows up, but doesn't show any main class, and i'm running out of ideas what to try.

Thanks in advance,
Andreas Neumann
User avatar
Bax
Site Admin
Posts: 4515
Joined: 29 Mar 2005, 09:50
Location: Italy
Contact:

Postby Bax » 11 Aug 2011, 13:23

@AndreasN, no errors are reported in the server logs when you load the Zone configuration?
The "Main class" drop down should show all the classes contained in your Extension's JAR file.
Paolo Bax
The SmartFoxServer Team
mmilen
Posts: 236
Joined: 09 Nov 2010, 00:48
Contact:

Postby mmilen » 11 Aug 2011, 13:26

On my RC3 admin the extension is listed in the zone file but no classes.
User avatar
Bax
Site Admin
Posts: 4515
Joined: 29 Mar 2005, 09:50
Location: Italy
Contact:

Postby Bax » 11 Aug 2011, 13:29

mmilen wrote:On my RC3 admin the extension is listed in the zone file but no classes.

Please send us your Extension JAR file by email. Thank you.
Paolo Bax
The SmartFoxServer Team
User avatar
Bax
Site Admin
Posts: 4515
Joined: 29 Mar 2005, 09:50
Location: Italy
Contact:

Postby Bax » 11 Aug 2011, 14:38

bax wrote:
mmilen wrote:On my RC3 admin the extension is listed in the zone file but no classes.

Please send us your Extension JAR file by email. Thank you.

As the AdminTool documentation explains, you have to use a naming convention for the JAR file: it must forcefully end with the word Extension, for example SocialBridgeExtension.jar.
Paolo Bax
The SmartFoxServer Team
mmilen
Posts: 236
Joined: 09 Nov 2010, 00:48
Contact:

Postby mmilen » 11 Aug 2011, 14:47

My bet , I do apologize for not paying attention to that detail. Worked like a charm after properly naming the jar file.
AndreasN
Posts: 2
Joined: 02 Aug 2011, 13:35
Location: Hamburg, Germany

Postby AndreasN » 15 Aug 2011, 08:32

bax wrote:@AndreasN, no errors are reported in the server logs when you load the Zone configuration?
The "Main class" drop down should show all the classes contained in your Extension's JAR file.


Thanks for the reply.
I was busy the last days evaluating photon.
Regarding the issue that i had, no, i didn't see any errors, i may have overlooked them though. I helped myself by replacing the dropdown box with a textbox in the admin interface - I found the descriptor files while searching for an error. Later I found that I've also just could have changed the zone config file by hand.
Then I just put my FQ Extension class in there and it worked like a charm.

We're still not done evaluating, but so far SFS looks good, and as a Java Developer I naturally prefer SFS over Photon. I'll probably come up with more questions as we progress forward.

Thanks again,
Andreas Neumann
hadro
Posts: 1
Joined: 22 Aug 2011, 05:47

Postby hadro » 22 Aug 2011, 12:03

Hi,

I've just installed patch with RC3 succefully. But the minor issue still bothers me in admin tool - unable to bind to property 'icon' on class 'com.smartfoxserver.v2.admin.data::ModuleConfigData' (class is not an IEventDispatcher) - none of icons in the menu on the left is displayed. Any suggestions?
User avatar
Bax
Site Admin
Posts: 4515
Joined: 29 Mar 2005, 09:50
Location: Italy
Contact:

Postby Bax » 22 Aug 2011, 13:42

@hadro, this issue has never been reported. Could it be a permissions problem, not allowing the SWF file of the AdminTool to load the icons?
Paolo Bax
The SmartFoxServer Team
li_ramen07
Posts: 34
Joined: 16 Feb 2011, 06:01
Location: Philippines

Postby li_ramen07 » 21 Sep 2011, 06:20

copet80 wrote:Hi Bax, thanks for pointing that out, but the problem still persists even after I replaced my SWC with the one in the link you mentioned in that post. Any ideas?


Hi,

Updated the API but we still get the same error.

Code: Select all

VerifyError: Error #1111: de.polygonal.ds::ListSet cannot implement de.polygonal.ds.Set.
Li Ramen


on sleepless roads the sleepless go
User avatar
Bax
Site Admin
Posts: 4515
Joined: 29 Mar 2005, 09:50
Location: Italy
Contact:

Postby Bax » 21 Sep 2011, 08:11

li_ramen07, check the following message from copet80.
You must have a similar issue with conflicting libraries.
Paolo Bax
The SmartFoxServer Team
li_ramen07
Posts: 34
Joined: 16 Feb 2011, 06:01
Location: Philippines

Postby li_ramen07 » 21 Sep 2011, 08:26

bax wrote:li_ramen07, check the following message from copet80.
You must have a similar issue with conflicting libraries.


Checked our files and it seems we're not using this lib (ds_release_fp9.swc). Any other ideas?

This is what we've done so far:

1. applied RC3 patch [previous version was rc1b]
2. updated API - from viewtopic.php?t=11741
3. recompiled swf files
4. re-built jar extension files
5. restarted server

Have we missed anything?
Li Ramen





on sleepless roads the sleepless go
starburst
Posts: 1
Joined: 08 Jun 2011, 03:10
Location: Canada
Contact:

Postby starburst » 11 Jan 2012, 16:16

I am intrigue about the client-server lag measurement, how does it works?
ThomasLund
Posts: 1297
Joined: 14 Mar 2008, 07:52
Location: Sweden

Re: SmartFoxServer 2X Release Candidate 3

Postby ThomasLund » 12 Nov 2012, 21:55

The issue on CentOS with

Error occurred during initialization of VM
java/lang/NoClassDefFoundError: java/lang/Object

comes from CentOS not liking the rt.jar.pack file. If you uncompress the rt.jar.pack file (or copy an already uncompressed rt.jar file into jre/lib) then it works!

No idea why - but just ran into this myself

(CentOS 6.3 minimal)

/Thomas
Full Control - maker of Unity/C# and Java SFS API and indie games
Follow on twitter: http://twitter.com/thomas_h_lund

Return to “SFS2X Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests