SmartFoxServer 2X Release Candidate 2

Post here your questions about SFS2X. Here we discuss all server-side matters. For client API questions see the dedicated forums.

Moderators: Lapo, Bax

User avatar
Bax
Site Admin
Posts: 4489
Joined: 29 Mar 2005, 09:50
Location: Italy
Contact:

Postby Bax » 25 Mar 2011, 10:01

rav wrote:there is absolutely nothing strange in 'extensions\'

What does this means? Is it empty?
Are you sure you installed RC2 patch correctly?
Paolo Bax
The SmartFoxServer Team
rav
Posts: 82
Joined: 06 Dec 2010, 13:14

Postby rav » 25 Mar 2011, 12:13

bax wrote:
rav wrote:there is absolutely nothing strange in 'extensions\'

What does this means? Is it empty?
Are you sure you installed RC2 patch correctly?


No, it's not empty.
How can I check correctness? I've used install.bat (also after getting stuck I tried to copy patch manualy)
User avatar
Bax
Site Admin
Posts: 4489
Joined: 29 Mar 2005, 09:50
Location: Italy
Contact:

Postby Bax » 25 Mar 2011, 13:08

I think you should reinstall SmartFoxServer from scratch, and then install the RC2 patch.
Paolo Bax
The SmartFoxServer Team
appels
Posts: 464
Joined: 28 Jul 2010, 02:12
Contact:

Postby appels » 25 Mar 2011, 18:46

will there be a way to disable zones in the admin tool in the final release ?
would be helpfull during development.
User avatar
Bax
Site Admin
Posts: 4489
Joined: 29 Mar 2005, 09:50
Location: Italy
Contact:

Postby Bax » 27 Mar 2011, 13:33

You already have: in the AdminTool's Zone Monitor, you can set a Zone as inactive.
Paolo Bax
The SmartFoxServer Team
appels
Posts: 464
Joined: 28 Jul 2010, 02:12
Contact:

Postby appels » 27 Mar 2011, 16:01

thanks, i didn't know that.
tomg
Posts: 15
Joined: 25 Aug 2010, 15:34

Verbose debug forced in AS3 client

Postby tomg » 30 Mar 2011, 10:57

it seems that the verbose debug is enabled by default in the AS3 RC2 API, switching debug=false on the client instance does not stop this, any chance of an update?
Thanks
Tom
appels
Posts: 464
Joined: 28 Jul 2010, 02:12
Contact:

Postby appels » 30 Mar 2011, 11:14

sfs = new SmartFox(false);
works fine for me, same sfs version.
trispo
Posts: 28
Joined: 30 Jul 2008, 09:56

Postby trispo » 30 Mar 2011, 13:40

Hey,
I have the same problem with the Zone Configurator as described above. I did install SFS2X from scratch and applied the patch successfully. Now when I try to open one of the default zones or I want to create a new zone I get the following flash error:

Code: Select all

RangeError: Error #2006: The supplied index is out of bounds.
   at flash.utils::ByteArray/writeBytes()
   at com.smartfoxserver.v2.core::SFSIOHandler/handlePacketData()
   at com.smartfoxserver.v2.core::SFSIOHandler/onDataRead()
   at com.smartfoxserver.v2.bitswarm::BitSwarmClient/onSocketData()

Maybe this helps identifying the problem.
rav
Posts: 82
Joined: 06 Dec 2010, 13:14

Postby rav » 30 Mar 2011, 15:00

Seems my problems were resolved itself - without my intervention :shock:
trispo
Posts: 28
Joined: 30 Jul 2008, 09:56

Postby trispo » 31 Mar 2011, 06:07

I've narrowed down the problem to two jar files my extensions makes use of which cause this error each.
    jaxb-impl-2.1.3.jar
    xml-apis-1.0.b2.jar

I do need both of these jars in order to run my OpenSpace/Hibernate extension. The extension is working as expected so it is only a problem in combination with the admin tool.

Does anyone know about problems like using these jars in combination with the admin tool?
jaredy
Posts: 11
Joined: 26 Oct 2010, 04:51

patch error

Postby jaredy » 31 Mar 2011, 06:08

getting this error when I'm trying to patch a linux machine. any ideas?

http://simplistika.com/files/patcherror.png
appels
Posts: 464
Joined: 28 Jul 2010, 02:12
Contact:

Postby appels » 31 Mar 2011, 11:01

Hey guys,

I just reinstalled SFS2x and applied the patch like it says in the doc.
I can't select the Main class from any extension anymore.
Even sfsTris doesn't show.
Turning off the 'use naming convention' doesn't change anything.

Code: Select all

  <extension>
    <name>sfsTris</name>
    <type>JAVA</type>
    <file>sfs2x.extensions.games.tris.SFSTrisGame</file>
    <propertiesFile></propertiesFile>
    <reloadMode>AUTO</reloadMode>
  </extension>


The zone config file exists and has all the right settings
When i add a zone in the tool, and i change the zone file afterwards, the server boots without errors and my zone extension works.
But the Main class never shows and i can't select anything.
User avatar
Bax
Site Admin
Posts: 4489
Joined: 29 Mar 2005, 09:50
Location: Italy
Contact:

Postby Bax » 01 Apr 2011, 07:49

appels wrote:I just reinstalled SFS2x and applied the patch like it says in the doc.
I can't select the Main class from any extension anymore.
Even sfsTris doesn't show.

Not sure why you can't, but as you can see in the picture below, it works.
The SFSTris doesn't have a conventional name (it should end with "Extension"), so if you activate the naming convention switch, you won't see anything.
Can you please check the server logs? Any errors logged when you load the zone configuration?
Image
Paolo Bax
The SmartFoxServer Team
appels
Posts: 464
Joined: 28 Jul 2010, 02:12
Contact:

Postby appels » 01 Apr 2011, 08:33

yep it worked fine for me before also, just not anymore after a reinstall.
I'm able to select the zoneExtension name but not the main class.
I get an error when saving :

01 apr 2011 10:31:05,208 INFO [main] smartfoxserver.v2.SmartFoxServer - License code not found, starting Community Edition license
01 apr 2011 10:31:05,209 INFO [main] v2.core.SFSEventManager - AnonymousService-1 initalized
01 apr 2011 10:31:05,282 INFO [main] vfs.impl.DefaultFileReplicator - Using "C:\Users\Eddy\AppData\Local\Temp\vfs_cache" as temporary files store.
01 apr 2011 10:31:05,409 INFO [main] smartfoxserver.v2.SmartFoxServer - License loaded

===================================
LICENSE DETAILS
-----------------------------------
Type : Community Edition
Max users : 100
===================================

01 apr 2011 10:31:05,410 INFO [main] entities.managers.SFSBannedUserStorage - BanUserStorage initialized
01 apr 2011 10:31:05,463 INFO [main] entities.managers.SFSBannedUserManager - BanUser data loaded: 0 records.
01 apr 2011 10:31:05,551 INFO [main] v2.api.SFSApi - Room created: [ Room: AdminRoom, Id: 0, Group: default, isGame: false ]
01 apr 2011 10:31:05,562 INFO [main] v2.core.AdminToolService - AdminTool Service started
01 apr 2011 10:31:07,538 INFO [main] v2.http.SFSHttpServer - Http Server started.
01 apr 2011 10:31:07,625 INFO [main] smartfoxserver.v2.SmartFoxServer - Listening Sockets: { 127.0.0.1:9933, (Tcp) } { 127.0.0.1:9933, (Udp) }
01 apr 2011 10:31:07,629 INFO [main] smartfoxserver.v2.SmartFoxServer -
_____ _____ _____ ___ __ __
| __| __| __| |_ | | |
|__ | __|__ | | _|- -|
|_____|__| |_____| |___|__|__|
_____ _____ _____ ____ __ __
| __ | __| _ | \| | |
| -| __| | | |_ _|
|__|__|_____|__|__|____/ |_|
[ 2.0.0-RC2a ]

01 apr 2011 10:31:07,641 INFO [main] smartfoxserver.v2.SmartFoxServer - SmartFoxServer 2X (2.0.0-RC2a) READY!
01 apr 2011 10:31:14,559 INFO [SocketReader] bitswarm.core.SocketAcceptor - Session created: { Id: 1, Type: DEFAULT, Logged: No, IP: 127.0.0.1:50005 } on Server port: 9933 <---> 50005
01 apr 2011 10:31:14,589 INFO [com.smartfoxserver.v2.controllers.SystemController-1] v2.controllers.SystemController - {IN}: Handshake
01 apr 2011 10:31:14,602 INFO [com.smartfoxserver.v2.controllers.SystemController-1] v2.controllers.SystemController - {IN}: Login
01 apr 2011 10:31:14,637 INFO [pool-1-thread-2] v2.api.SFSApi - Login in, { Zone: --=={{{ AdminZone }}}==-- }, ( User Name: appels, Id: 0, Priv: 0, Sess: 127.0.0.1:50005 )
01 apr 2011 10:31:15,197 INFO [com.smartfoxserver.v2.controllers.SystemController-1] v2.controllers.SystemController - {IN}: SetUserVariables
01 apr 2011 10:31:23,330 INFO [com.smartfoxserver.v2.controllers.SystemController-1] v2.controllers.SystemController - {IN}: SetUserVariables
01 apr 2011 10:31:52,101 ERROR [com.smartfoxserver.v2.controllers.ExtensionController-1] Extensions - {Admin}: Unable to write new Zone configuration settings; the following error was reported: 'Field not found: filterClass. Also no public setter found'


here is a 1 minute video of what happens :
http://www.edje.net/SFS2/

Return to “SFS2X Questions”

Who is online

Users browsing this forum: DavinVicy, DerikFent, JerodSa and 18 guests