Multiple Intermittent Null Value Exceptions

Post here your questions about the OpenSpace 2.x or notify bugs and suggestions.

Moderators: Lapo, Bax

jaredy
Posts: 11
Joined: 26 Oct 2010, 04:51

Postby jaredy » 01 Dec 2010, 01:22

Just wondering if this will be fixed for the updated openspace for SFS2x?

Btw I was able to simulate the error on

http://www.openspace-engine.com/static/ ... /advanced/
User avatar
Bax
Site Admin
Posts: 4522
Joined: 29 Mar 2005, 09:50
Location: Italy
Contact:

Postby Bax » 01 Dec 2010, 08:44

jaredy, can you describe again what error you have been able to see in our online demo? I think there was some misunderstanding on our side. Please describe the steps you were doing. Thanks
Paolo Bax
The SmartFoxServer Team
gl0om
Posts: 54
Joined: 30 Mar 2010, 17:39

Postby gl0om » 01 Dec 2010, 11:10

One more interesting fact about this issue:
After a crazy clicking around finally my avatar stucks near the wall in walking animation.
Then I joined a room with second client. On this client I saw the first avatar NOT in the same tile as on the first client. It was standing in tile I clicked last time before avatar stucks.
I clicked again another tile on the first client - nothing changed, BUT on the second client avatar began it's motion!

(http://www.openspace-engine.com/static/ ... /advanced/)
jaredy
Posts: 11
Joined: 26 Oct 2010, 04:51

Postby jaredy » 01 Dec 2010, 12:49

bax wrote:jaredy, can you describe again what error you have been able to see in our online demo? I think there was some misunderstanding on our side. Please describe the steps you were doing. Thanks


no worries. This is a screenshot of the error

I was simply clicking around randomly on the edge, on the same spot as the avatar was walking.

http://simplistika.com/files/oserr.png

bax: I have a feeling you may not be experiencing enough latency to simulate the error.
jaredy
Posts: 11
Joined: 26 Oct 2010, 04:51

Postby jaredy » 02 Dec 2010, 04:55

the line causing the error is probably something like

Code: Select all

dispObjCont.contains(someDisplayObj);


and the error is a result of someDisplayObj being null... so why not just do

Code: Select all

if (someDisplayObj != null)
    dispObjCont.contains(someDisplayObj);


wouldn't that suppress the error? at least its a quick and dirty temporary fix.

then again of course I think it could be far more complex than this.. and you would probably want to find out why it was null in the first place.
User avatar
Bax
Site Admin
Posts: 4522
Joined: 29 Mar 2005, 09:50
Location: Italy
Contact:

Postby Bax » 02 Dec 2010, 13:26

Ok.
Testing our online demo extensively, we have been able to reproduce a number of times the issue. The problem was related to the way the movement queue was handled during path change.
We have now modified this part of OpenSpace implementing a more reliable system (hopefully).
The online demo was updated. We are no more able to reproduce the bug, but it is difficult to say because sometimes it took a looot of clicking around before it happened.
We ask your help in testing the new fix. Please report issues here.
Thank you.
Paolo Bax
The SmartFoxServer Team
jaredy
Posts: 11
Joined: 26 Oct 2010, 04:51

Postby jaredy » 02 Dec 2010, 23:58

thanks bax awesome job.

now when can we get the updated version :lol:
User avatar
Bax
Site Admin
Posts: 4522
Joined: 29 Mar 2005, 09:50
Location: Italy
Contact:

Postby Bax » 03 Dec 2010, 06:37

jaredy, did you test the updated demo? Any issues?
Paolo Bax
The SmartFoxServer Team
jaredy
Posts: 11
Joined: 26 Oct 2010, 04:51

Postby jaredy » 03 Dec 2010, 06:41

bax wrote:jaredy, did you test the updated demo? Any issues?


so far so good.
gl0om
Posts: 54
Joined: 30 Mar 2010, 17:39

Postby gl0om » 03 Dec 2010, 07:38

Everything seems to be fine! Thanks!

Return to “OpenSpace v2 discussions and help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests