how to do smartFox and terracotta integration?

Need help with SmartFoxServer? You didn't find an answer in our documentation? Please, post your questions here!

Moderators: Lapo, Bax

neilmalgaonkar
Posts: 5
Joined: 03 Oct 2008, 14:30

how to do smartFox and terracotta integration?

Postby neilmalgaonkar » 03 Oct 2008, 15:02

Hi All :) ,

for whole day I am trying to integrate smartfoxserver with terracotta for clustering . By going through the document given at http://www.smartfoxserver.com/clustering/

but still not able to do that :( .

I am not getting how to use java file for integration with terracotta server?
and code in the given example is not even complete. I am getting very :? .
can any body help me? I will be very great full :D .

Can I get the whole code or link for "Cluster Chat Demo" with tc-config.xml configuration file for terracotta or can some one assist me in configuring smartfoxserver and terracotta for clustering :?:
or you can even contact me at neil.malgaonkar@gmail.com

Thanks All :D.
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 21588
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 03 Oct 2008, 16:34

As explained in the page you have mentioned we have all the sources available of the Terracotta integration study.

I am sending you an email with the download links

For anyone else interested in those sources you can drop us an email requesting them.
Lapo
--
gotoAndPlay()
...addicted to flash games
neilmalgaonkar
Posts: 5
Joined: 03 Oct 2008, 14:30

Thanks Lepo

Postby neilmalgaonkar » 04 Oct 2008, 03:43

Hi Lepo :) ,

Thanks alot for your prompt reply and links. Now I am downloading ClusteredLobby demo and will integrate it with smartfoxserver now. I will get back to you if I face any problem during integration.

one more question before end of the reply do I need to install java on my machine to run this demo or jre provided with terracotta will it be sufficient?

Once again Thanks alooooooot Lepo 8)

Regards
Neil
neilmalgaonkar
Posts: 5
Joined: 03 Oct 2008, 14:30

how to do smartFox and terracotta integration?

Postby neilmalgaonkar » 04 Oct 2008, 05:44

Hi Lepo,

I have downloaded code from all three links. I also have gone through the link you have mention in the mail. but I am facing some issues when i try to run "start-monitor.bat" located in bundled distribution it is giving me Error

"2008-10-04 11:41:38,062 INFO - Terracotta 2.5.2, as of 20080218-120204 (Revision
7031 by cruise@rh4mo0 from 2.5)
2008-10-04 11:41:38,593 INFO - Configuration loaded from the file at 'E:\Cluster
LobbyDemo\ClusterLobbyDemo\ClusterLobbyDemo\Server\tc-cluster-lobby.xml'.
2008-10-04 11:41:38,796 INFO - Log file: 'C:\Documents and Settings\Administrato
r\terracotta\client-logs\pojo\cluster-lobby\20081004114138750\terracotta-client.
log'.
2008-10-04 11:41:39,781 FATAL - Unable to locate bundle dependency: 'excludes_co
nfig', version '2.5.2', group-id 'org.terracotta.modules'; Tried to resolve the
location using the following repositories: 'file:/E:/ClusterLobbyDemo/ClusterLob
byDemo/ClusterLobbyDemo/Server/../terracotta-2.5.2/modules'
Unable to initialize modules runtime; Unable to locate bundle dependency: 'exclu
des_config', version '2.5.2', group-id 'org.terracotta.modules'; Tried to resolv
e the location using the following repositories: 'file:/E:/ClusterLobbyDemo/Clus
terLobbyDemo/ClusterLobbyDemo/Server/../terracotta-2.5.2/modules'"



I think I should Specify the System configuration and soft were being used

OS : Microsoft XP, Professional,version 2002, service pack 3
SmartFoxServer : SmartFoxServerPRO_1.6.2
Terracotta : terracotta-2.6.2

Can you help me in getting out of this issue?
is this version issue? and if this version issue what should i do :? ?
Should I have to make any changes in ClusterLobbyDemo code location :? ?


Regards
Neil
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 21588
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 05 Oct 2008, 14:34

Terracotta : terracotta-2.6.2

This doesn't sound right. The example code bundles Terracotta 2.5.2 not 2.6.x
Have installed your own Terracotta? If so, simply avoid mixing different versions and stick with the one bundled with the examples
Lapo

--

gotoAndPlay()

...addicted to flash games
freddiezhao
Posts: 2
Joined: 03 Jun 2008, 11:25

Postby freddiezhao » 13 Oct 2008, 11:58

Lapo wrote:As explained in the page you have mentioned we have all the sources available of the Terracotta integration study.

I am sending you an email with the download links

For anyone else interested in those sources you can drop us an email requesting them.


Can u send me a copy?
I have send u email ask for this source code and this is my mail adress: webroot@163.com
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 21588
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 13 Oct 2008, 12:21

you have mail :)
Lapo

--

gotoAndPlay()

...addicted to flash games
neilmalgaonkar
Posts: 5
Joined: 03 Oct 2008, 14:30

SFS and Terracotta intgration

Postby neilmalgaonkar » 13 Oct 2008, 12:36

Hi freddiezhao,

I have send links for code to the given mail

First you go through those links and let me know if you have any problem.Actually I am also not able to Integrate SFS completely with terracotta.But it is in better state now.

I will also update you if i get any Success :)

Regards
Neil M
neilmalgaonkar
Posts: 5
Joined: 03 Oct 2008, 14:30

what are the Final Steps required for integration?

Postby neilmalgaonkar » 14 Oct 2008, 06:17

Hi Lepo,

I am able to run given Example on the Server and at local PC also. It works BUT not completely. still there are some Issues

1) I am not able to Chat. It gives me the following error at the prompt

"AW::WARNING - could not load class [org/apache/log4j/Priority] as a resource in
loader [sun.misc.Launcher$AppClassLoader@b166b5]
AW::WARNING - could not load class [org/apache/log4j/Logger] as a resource in lo
ader [sun.misc.Launcher$AppClassLoader@b166b5]"

2) Once I select any of the User from BuddyList Message Button is getting Disabled

3) I am able to Create Room For SFSTris and also able to connect to that room But after That it only Shows the Game window nothing happens after that

4) If I start the game from another host (using different port for jetty) and from same host. It will show me the created room BUT that room show user count 0

5) Same with the Maze game

I am giving you the Steps That I have used in Staring the servers

1) Start the start-tc-server.bat
Configuration For tc-cluster-lobby.xml
(I am just showing you the parts that i have changed from given code)

<servers>
<!-- <server host="%i" name="sample"/> -->
<server host="192.168.1.3" name="sample" />
<update-check>
<enabled>false</enabled>
</update-check>
</servers>



2) then start the start-monitor.bat

3) After that i have Started start-cluster.bat cluster-lobby1.xml

with config Changes :

<ServerIP>192.168.1.3</ServerIP>
<ServerPort>9339</ServerPort>

<WebServer active="true">
<CfgFile>webserver/cfg/jetty.xml</CfgFile>
</WebServer>

<Zone name="clusterLobby" uCountUpdate="true" customLogin="false">
<Rooms>
<Room name="Lobby" maxUsers="2000" isPrivate="false" isTemp="false" autoJoin="true" isLimbo="false" uCountUpdate="true" />
</Rooms>

<Extensions>
<extension name="clobby" className="sfs.cluster.lobby.ClusterLobbyExtension" type="java" />
</Extensions>
</Zone>

4) Finally I started the start-cluster.bat cluster-game1.xml

with changed configuration

<ServerIP>192.168.1.3</ServerIP>
<ServerPort>10000</ServerPort>

<WebServer active="false">
<CfgFile>webserver/cfg/jetty.xml</CfgFile>
</WebServer>


Zone name="clusterLobby" uCountUpdate="true" customLogin="false">
<Rooms>
<Room name="Lobby" maxUsers="2000" isPrivate="false" isTemp="false" autoJoin="true" isLimbo="true" uCountUpdate="true" />
</Rooms>

<Extensions>
<extension name="clobby" className="sfs.cluster.lobby.ClusterGameServerExtension" type="java" />
</Extensions>
</Zone>


Final Configuration for cluster-config.xml

<cluster-config>

<zoneName>clusterLobby</zoneName>
<extensionName>clobby</extensionName>

<gateways>
<gateway port="8080">192.168.1.3</gateway>
</gateways>

<games>
<game id="tris">SmartFoxTris</game>
<game id="maze">TheMaze Game</game>
</games>

</cluster-config>

This are the Steps that i am following.I can see that server connecting to terracotta through monitor prompt But not able to play the game

So Pleaaaaase tell me If any configurations are missing or I have misconfigured the server.

So Please Help me in this matter.

Screen Shot :

Image

Thanks and Regards
Neil
User avatar
zood
Posts: 21
Joined: 02 Jul 2007, 17:29
Location: San Francisco
Contact:

Postby zood » 21 Oct 2008, 22:30

Hi Lapo,
Could you send me the source and TC config for the example?

Thanks!
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 21588
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 22 Oct 2008, 06:38

done
Lapo

--

gotoAndPlay()

...addicted to flash games
luiyo
Posts: 3
Joined: 10 Nov 2008, 13:52

Clustering Example

Postby luiyo » 10 Nov 2008, 14:03

Hi Lapo

I am trying to go through the document at at http://www.smartfoxserver.com/clustering/.
I will be grateful if you can send me the source and configuration files too.

Thanks !
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 21588
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 10 Nov 2008, 15:16

mail sent :)
Lapo

--

gotoAndPlay()

...addicted to flash games
luiyo
Posts: 3
Joined: 10 Nov 2008, 13:52

Postby luiyo » 10 Nov 2008, 16:01

Thanks! :D
luiyo
Posts: 3
Joined: 10 Nov 2008, 13:52

smartfox clustering

Postby luiyo » 14 Nov 2008, 09:00

Hello:

I have downloaded and set up the example. It works !
I would need to run the smartfox in the cluster as service. How can I do that?

Thanks!

Return to “SmartFoxServer 1.x Discussions and Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests