Running the server on my remote site?

Need help with SmartFoxServer? You didn't find an answer in our documentation? Please, post your questions here!

Moderators: Lapo, Bax

User avatar
csharpjava
Posts: 16
Joined: 23 Feb 2008, 03:20

Running the server on my remote site?

Postby csharpjava » 23 Feb 2008, 03:22

I have a domain 'www.MyWebsite.com' and I want to be able to set up the server to run from it remotely and take connections from there. Can I do that?

thanks a lot for helping!
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 21521
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Postby Lapo » 23 Feb 2008, 13:28

If you can install applications remotely, yes.
Otherwise you will have to ask you website admin to install it for you.

Cheers
Lapo
--
gotoAndPlay()
...addicted to flash games
User avatar
csharpjava
Posts: 16
Joined: 23 Feb 2008, 03:20

Postby csharpjava » 23 Feb 2008, 20:11

^thanks

so I decided to run my SFS on computer A in my house.

computer A has a private IP of 192.168.0.X
and a public IP of x.x.x.x (just making sure you know i understand)

I set up my router to forward all traffic on port 9339 to go to the PRIVATE IP address on computer A.

I then edited the config.xml and changed the IP to my PUBLIC IP and started the server

When I try to connect remotely from another machine (Computer B = another machine outside my private network with a client pointing to computer A's IP) it never is able to connect.

Do you know what might be the problem with this?
User avatar
csharpjava
Posts: 16
Joined: 23 Feb 2008, 03:20

Postby csharpjava » 24 Feb 2008, 03:16

honestly, all i want to do is host my server on my home computer and connect to it from school/work to the Smart Fox Server
Rutter
Posts: 99
Joined: 12 Dec 2007, 16:21
Location: Canada
Contact:

Postby Rutter » 24 Feb 2008, 16:16

Try changing your config. files to 192.168.x.x to run your server locally. Your flash swf file , however, should have your public ip address to connect to. Your router should then port forward to the correct machine that holds the server.

This is how I had my server set up and it worked well.
Hope it helps.
User avatar
csharpjava
Posts: 16
Joined: 23 Feb 2008, 03:20

Postby csharpjava » 24 Feb 2008, 21:38

^awesome! that worked. i was doing it backwards in the config and swf file

Return to “SmartFoxServer 1.x Discussions and Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests