Idle disconnect: No Connection Lost event

Post here your questions about the Flash / Flex / Air API for SFS2X

Moderators: Lapo, Bax

User avatar
rewb0rn
Posts: 144
Joined: 26 Jan 2009, 12:54
Location: Berlin, Germany

Idle disconnect: No Connection Lost event

Postby rewb0rn » 19 Mar 2015, 12:35

Hi,

I noticed that with HRC disabled if I idle in our lobby for 30 minutes, the user will be disconnected, but there is no CONNECTION_LOST event triggered on the client. I only receive a CONNECTION_LOST event the next time I send a message to the server.

However, if HRC is turned on, the CONNECTION_RETRY event is fired immediately. Is there a reason for the difference in behavior? It would be nice if the client receives a CONNECTION_LOST event immediately, not only the next time the client sends a message to the server.

Thanks,
Ruben
User avatar
Lapo
Site Admin
Posts: 19676
Joined: 21 Mar 2005, 09:50
Location: Italy

Re: Idle disconnect: No Connection Lost event

Postby Lapo » 19 Mar 2015, 14:17

It sounds like a network quirk.
Try testing locally and it won't happen. It's likely it won't happen even if you try to connect from another network. If it still does it, I would check from a third network to make sure it's a constant, in which case it may have to do with specific network settings on the server side (e.g. firewall).

By the way is 30 minutes the "idle user time"? Or is it set differently?

Thanks
Lapo
--
gotoAndPlay()
...addicted to flash games

Return to “SFS2X ActionScript 3 API”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest